VILL DU KANDIDERA FÖR SOCIALDEMOKRATERNA 2022?

Nästa år är det val till riksdag, region och kommun. Vi kommer under hösten att börja arbetet med att ta fram våra kandidater till region och kommunen. I det arbetet är du viktig! Det är tillsammans som vi bygger ett lag för kommande mandatperiod. Om du är nyfiken på vad uppdraget kan innebära så är du välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer. Till kommunen har vi en ambition om att ha en valsedel med cirka 50 personer och det är cirka de 30 första som aktivt deltar i kommunfullmäktiges arbete efter valet vid oförändrat mandatfördelning. Därför behövs just du i vårt lag.

Du som medlem kan antingen anmäla ditt intresse själv eller nominera någon annan medlem till listan. Om du nominerar någon annan så måste du först fråga personen om det är okej. Om du nominerar dig själv så ser vi gärna att du också berättar för oss i valberedningen vad du har för förväntan, dvs vill du vara aktiv eller vill du bara stå på listan som stöd.

Nomineringar sänds till sap.oskarshamn@telia.com

Följande tidsplan gäller:
30/10 Sista dag att nominera någon till valsedel till regionen
15/11 Valberedningens förslag till valsedel till regionen presenteras
29/11 Beslutar medlemsmötet om Oskarshamns nomineringar till regionen
31/12 Sista dag att nominera någon till valsedel till kommunen.
Februari 2022 – Valberedningens förslag till valsedel till kommunen presenteras
Mars 2022 –  Årsmötet beslutar om att fastställa valsedeln för Oskarshamns kommun.

Valberednings arbete:
Valberedningen kommer under sommaren kontakta de nuvarande företrädarna i kommunfullmäktige för att lyssna till vad dem tänker om kommande mandatperiod. Valberedningen kommer också att uppmana S-föreningarna att nominera personer till valsedeln.

Ambitionen från valberedningen är att samtala med alla som har blivit nominerade för att prata om förväntningar från den nominerade och partiet, samt vad uppdraget innebär.

facebook Twitter Email