Medlemsbrev från Socialdemokraterna

I vårt lokala medlemsbrev från Socialdemokraterna i Oskarshamn kan du läsa om vilka aktiviteter som sker, och vilka medlemsmöten som är planerade under hösten. Det är tillsammans vi utvecklar vårt parti, vår politik och vår kommun – kom därför gärna på någon av höstens aktiviteter och dela med dig av dina tankar och idéer.

Välkommen på medlemsmöte

På vårt medlemsmöte i augusti får vi besök av Lars Isacsson som är kommunalråd i Avesta. Socialdemokraterna i Avesta ökade i senaste valet över 4% och nådde 49%. Lars Isacsson berättar om vad Socialdemokraterna i Avesta har gjort för att nå framgång. I Avesta har man bland annat rätt till heltid och avgiftsfri busstrafik.

Vi lyssnar under mötet på Lars Isacssons erfarenheter men utbyter också egna tankar och idéer om hur vi kan ta nytta av andras erfarenheter för att vinna valet.

Plats: Föreningshuset Åsa, Hantverksgatan 64, Oskarshamn
Tid: 28 augusti klockan 18:00

Hoppas vi ses den 28 augusti!

Kommande aktiviteter

Utbildning för medlemmar – steg 1

Vår medlemsutbildning innehåller grundläggande kunskaper om Socialdemokraternas historia, värderingar och organisation, samt folkrörelsens betydelse som samhällsförändrande kraft.

Medlemsutbildningen ska leda till att du blir inspirerad, känner delaktighet och tar ansvar för att själv, och tillsammans med andra, delta i aktiviteter för en organisation, kultur- och samhällsförändring.

Socialdemokraterna bjuder under dagen på en lättare lunch för alla deltagare.

Datum:          10 september 2017

Tid:                9.00-15.00

Plats:             Socialdemokraterna i Oskarshamns (Södra Långgatan 15-17)

Anmälan:       anton.sejnehed@oskarshamn.se senast den 27/8, meddela också om du vill ha specialkost.

After work med Socialdemokraterna

Den 8 september träffas de som vill på Hotell Ett för att umgås tillsammans. De som önskar delta kommer till Hotell Ett klockan 18.00. Var och en köper själva de som önskas.

Så här skriver Hotell Ett om sin after work ”Fredagar mellan 17,00 – 20,00 är buffén uppdukad. Mat inklusive dryck (en öl, ett glas vin, en cider eller alkoholfritt och kaffe på maten) 149:-/pers.”

Mobiliseringsmöte inför höstkampanjen

Vi samlas på Socialdemokraternas expedition för att tillsammans gå igenom vad partiets budskap är under höstkampanjen, vi går också igenom vad som kan vara bra att tänka på när man knackar dörr eller talar med folk på stan. Välkommen till Socialdemokraternas partiexpedition klockan 18:00 den 21 september.

Riksdagsledamot Laila Naraghi presenterar regeringens höstbudget

LO Mellersta Kalmar län bjuder in till ett frukostmöte där vår riksdagsledamot Laila Naraghi presenterar regeringens höstbudget. Frukosten äger rum den 25 september klockan 07:30 på Hotell Ett. Anmälan görs till catrin.alfredsson@telia.com senast 21 september.

Medlemsmöte – Hur vinner vi valet 2018?

På vårt medlemsmöte i september ska vi arbeta med att ta fram vilka frågor vi ska gå till val på i Oskarshamns kommun 2018. Vi kommer också att besluta om Socialdemokraternas prioriteringar i driftsbudgeten 2018.

Plats: Föreningshuset Åsa, Hantverksgatan 64, Oskarshamn
Tid: 25 september klockan 18:00

Utåtriktade aktiviteter

Socialdemokraterna har under hösten två veckor med utåtriktade aktiviteter där vi som parti möter medborgare för att samtala om viktiga frågor. I Oskarshamns kommun gör vi detta vid följande tillfällen:
 
Vi knackar dörr följande dagar i oktober 2, 3, 4, 10, 11 och 12:e. Vi knackar mellan 17:30-19:00. Vill du vara med anmäl dig till anton.sejnehed@oskarshamn.se

Medlemsmöte – Framtidens sjukvård

På vårt medlemsmöte i oktober besöker vi Oskarshamns sjukhus och får höra mer om framtidens sjukvård. Vad tänker du på när du tänker på framtiden och sjukvården?

Under medlemsmöten kommer vi också arbeta vidare med vilka frågor vi ska gå till val på i Oskarshamns kommun 2018.

Medlemsmötet kommer också besluta om vilka som ska vara våra kandidater till landstingets fullmäktige 2018.

Plats: Oskarshamns sjukhus
Tid: 30 oktober klockan 18:00

Medlemsmöte – Hur vinner vi valet 2018?

På vårt medlemsmöte i december fortsätter vi arbetet med vilka frågor vi ska gå till val på i Oskarshamns kommun 2018. Eftersom det är julavslutning så kommer vi också att äta kroppkakor. Anmäl gärna ditt deltagande till anton.sejnehed@oskarshamn.se senast 27 november så vi kan köpa tillräckligt med kroppkakor.

Plats: Sjöfartsföreningens lokal, Norra Strandgatan 12.
Tid: 4 december klockan 18:00

Kyrkovalet 2017

Den 17 september är det val till Svenska kyrkan. Socialdemokraterna går som parti till val i kyrkovalet. Inom Svenska Kyrkan finns det tre nivåer som medlemmar kan rösta på, det handlar om församlingen, stiftet och kyrkomötet.

I Oskarshamns kommun har Socialdemokraterna en lista i Oskarshamns församling, Misterhults församling, Växjö stift och Linköpings stift samt Kyrkomötet. Det innebär att du som är medlem i Svenska Kyrkan kan rösta på socialdemokrater oavsett i vilken församling du bor. Om du bor i Döderhults församling kan du rösta på Socialdemokraterna i Växjö stift och Kyrkomötet, däremot inte i valet till kyrkofullmäktige. För dig som bor i Döderhults församling rekommenderar vi därför att du röstar på nomineringsgruppen ”Aktiv kyrka i Döderhults församling” i valet till kyrkofullmäktige. Den valsedeln innehåller bland annat vår partimedlem Olof Lövgren.

Har du inte möjlighet att rösta den 17 september så går det bra att rösta tidigare. Förtidsröstningen börjar den 4 september.

I september har vi flera utåtriktade aktiviteter med anledning av kyrkovalet. Är du intresserad av att vara med på aktiviteter inför kyrkovalet? Hör av dig till anton.sejnehed@oskarshamn.se

Nominera till uppdrag

Socialdemokraterna förbereder sig inför valet 2018. Under hösten kommer vi tillsammans under medlemsmöten arbeta med att ta fram vilken politik och vilka förslag vi ska gå till val på för kommande period. Men vi ska också bestämma vilka medlemmar som ska företräda oss på valsedeln. Våra S-föreningar har möjlighet att nominera medlemmar till landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige. Även medlemmar har möjlighet att nominera säg själv eller någon annan. Efter att alla nomineringar har kommit in kommer en valberedning att presentera ett förslag på hur valsedlarna ska se ut. Valsedlarna beslutas sedan av medlemmarna.

Alla nomineringar ska skickas till anton.sejnehed@oskarshamn.se. Sista dag för att nominera hittar du under respektive rubrik.

Valkretskonferens

Valsedeln till landstingsfullmäktige fastställs av en valkretskonferens där Socialdemokraterna i Oskarshamn, Mönsterås och Högsby får utse ombud med rösträtt. Sista dag för S-föreningar och medlemmar att nominera ombud är den 15 oktober 2017. Vi väljer våra ombud på medlemsmötet den 30 oktober.

Landstingsfullmäktige

Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun nominerar till Socialdemokraterna i Kalmar län vilka som ska stå på valsedeln till landstingsfullmäktige. Valsedeln beslutas sedan av valda ombud från Socialdemokraterna i Oskarshamn, Mönsterås och Högsby. Sista dag för S-föreningar och medlemmar att nominera kandidater till landstingsfullmäktige är den 15 oktober 2017. Medlemsmötet den 30 oktober kommer besluta vilka Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun nominerar.

Kommunfullmäktige

Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun ska utse vilka som ska företräda oss på valsedeln till kommunfullmäktige, vi ska också utse vår kandidat till kommunstyrelsens ordförande. Sista dag för S-föreningar och medlemmar att nominera kandidater till kommunfullmäktige, samt kandidat till kommunstyrelsens ordförande är den 31 januari 2018. Årsmötet i mars 2018 kommer besluta hur valsedeln för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun ska se ut samt vem som ska vara vår kandidat till kommunstyrelsens ordförande.

Kontaktuppgifter

Expeditionens öppettider

Expeditionen finns på Södra långgatan 15-17, på våning 6, tillsammans med IF Metall.

Den är öppen på torsdagar mellan klockan 15-18. Du har då möjlighet att komma upp och prata om det är något du vill framföra eller funderar på.

Kontaktuppgifter till delar av styrelsen

Anton Sejnehed, ordförande
E-post: anton.sejnehed@oskarshamn.se
Telefon: 0491 – 764756

Berth Karlsson, Kassör
E-post: berth.karlsson@telia.com
Telefon: 070-381 63 20

Hör av dig om du har några frågor eller om det är något du vill diskutera.

Anton Sejnehed
Ordförande Socialdemokraterna i Oskarshamn
Telefon: 0491 – 76 47 56
E-post: anton.sejnehed@oskarshamn.se


www.socialdemokraterna.se/oskarshamn
www.facebook.com/sioskarshamn
www.instagram.com/socialdemokraternaoskarshamn

facebook Twitter Email