Medlemsinformation – viktiga datum

Vad händer med sjukförsäkringen?

LO Facken Oskarshamn, Mönsterås och Högsby bjuder in alla medlemmar i Socialdemokraterna i Oskarshamn att delta på ett miniseminarium om sjukförsäkringen.

Läs inbjudan här och anmäl dig:
Regeringen har avskaffat stupstocken och höjt sjukförsäkringen, precis som vi i LO drev i valrörelsen tillsammans med Socialdemokraterna. Dessa beslut är resultat av vår facklig-politiska samverkan. Samtidigt har det uppkommit problem på Försäkringskassan som gör att personer som drabbats av sjukdom inte får hjälp. Läkare och fack har larmat om att sjukintyg underkänns av Försäkringskassan. På grund av Försäkringskassans lagtolkningar nekas människor till sjukförsäkring. Människor hamnar i kläm och far illa. Detta är inte acceptabelt. Nu jobbar regeringen med detta för att komma till rätta med detta.

Välkommen till ett miniseminarium där LO Facken Oskarshamn, Mönsterås & Högsby bjuder in Phia Andersson, riksdagsledamot (S) i socialförsäkringsutskottet.

Dela med dig av dina erfarenheter, passa på att ställa frågor och få information om det arbete som nu pågår för att förbättra sjukförsäkringen. Missa inte denna chans att göra din röst hörd.

Plats: Folketspark, Oskarshamn
Tid: Måndagen den 22 januari kl 18:00

Vi bjuder på Kaffe och smörgås samt bulle!

Så anmäl er till Catrin Alfredsson Ordförande för LO Facket i Oskarshamn
Telefon 0702923010
Eller mail catrin.alfredsson@telia.com

Medlemsmöte 29 januari
Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun bjuder alla medlemmar till ett medlemsmöte den 29 januari kl. 18.00-20.00. Medlemsmötet är i Föreningshuset Åsa, Hantverksgatan 64, Oskarshamn. Dagordningen kommer två veckor innan medlemsmötet.

Nominera till uppdrag

Kommunfullmäktige
Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun ska utse vilka som ska företräda oss på valsedeln till kommunfullmäktige, vi ska också utse vår kandidat till kommunstyrelsens ordförande. Sista dag för S-föreningar och medlemmar att nominera kandidater till kommunfullmäktige, samt kandidat till kommunstyrelsens ordförande är den 31 januari 2018. Årsmötet i mars 2018 kommer besluta hur valsedeln för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun ska se ut samt vem som ska vara vår kandidat till kommunstyrelsens ordförande i valet 2018. Nomineringar sker till anton.sejnehed@oskarshamn.se

Besök ett gruppmöte med kommunfullmäktigegruppen
Är du intresserad av vad det innebär att sitta i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna? I januari har du som är intresserad av kommunfullmäktige och funderar på om du vill nomineras av din S-förening möjlighet att besöka ett gruppmöte. Gruppmötet är den 22 januari kl. 18:00 i stadshuset. Anmäl till anton.sejnehed@oskarshamn.se alternativt 070-23 56 315 om du vill komma, detta så vi kan ordna att du får handlingar till mötet.

Nominera till uppdrag i partidistriktet

 1. Distriktsstyrelsen
 2. a) Ordförande
  b) Kassör
 3. c) Tre ledamöter i VU
 4. d) Åtta ordinarie styrelseledamöter
 5. e) Fem ersättare i styrelsen
 6. Revisorer
 7. a) Tre ordinarie
 8. b) Tre ersättare
 9. Valberedning för val som ska förrättas av landstingsfullmäktige 2018

Sista dag att nominera är den 26 februari, nomineringar sänds till anton.sejnehed@oskarshamn.se

Nominera ombud till partidistriktets kongress 26 maj i Kalmar
Medlemmar i Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun kan vara ombud på partidistriktets kongress 26 maj. Medlemmar och S-föreningar kan nominera ombud till kongressen. Sista dag att nominera är den 26 februari. Nomineringar sänds till anton.sejnehed@oskarshamn.se

Expeditionen har stängt

Socialdemokraternas expedition på Södra långgatan 15-17 har stängt och IF Metall Östra Småland har tagit över lokalerna.

Motioner

Motioner till partidistriktets kongress den 26 maj ska vara arbetarekommunen mottagna senast den 5 februari. Dessa motioner kommer behandlas på medlemsmötet den 19 februari.

Motioner till arbetarekommunens årsmöte den 26 mars ska vara arbetarekommunen mottagna senast den 26 februari. Motionerna kommer behandlas på årsmötet.

Alla motioner ska sändas till anton.sejnehed@oskarshamn.se

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter till delar av styrelsen
Anton Sejnehed, ordförande
E-post: anton.sejnehed@oskarshamn.se
Telefon: 070-23 56 315

Laila Naraghi, vice ordförande
E-post: laila.naraghi@riksdagen.se
Telefon: 070-312 42 70

Berth Karlsson, kassör
E-post: berth.karlsson@telia.com
Telefon: 070-381 63 20

Hör av dig om du har några frågor eller om det är något du vill diskutera.

Anton Sejnehed
Ordförande Socialdemokraterna i Oskarshamn
Telefon: 070-23 56 315
E-post: anton.sejnehed@oskarshamn.se

www.socialdemokraterna.se/oskarshamn
www.facebook.com/sioskarshamn
www.instagram.com/socialdemokraternaoskarshamn

facebook Twitter Email