Vallöfte – Extra bidrag till Oskarshamns ridklubb

Andreas Erlandsson, Kommunalråd, presenterar Socialdemokraternas vallöfte om Oskarshamns ridklubb. Socialdemokraterna vill att ridklubben får ett extra bidrag till sin ridskolan.

Sommarens torka har ställt till med stora problem för många. Skogsägare, bönder och ridklubbar har alla drabbats på olika sätt. Sedan tidigare utreder kommunen möjligheterna att göra stöd köp av kött från bönder i vår region.

Oskarshamns ridklubb är en förening som drabbas av torkan. Som en följd av torkan så har det blivit brist på foder till hästarna, vilket i sin tur leder till högre priser. Oskarshamns ridklubb bedriver också framgångsrikt ridskoleverksamhet. Eftersom foderpriset ökar finns en risk för att priserna för att delta i bland annat ridskoleverksamheten måste höjas för att kompensera de ökade kostnaderna. För oss socialdemokrater är det viktigt att så många som möjligt kan delta i verksamheten. Vi lovar därför att ge ett extra bidrag om 100 000 kr till Oskarshamns ridklubb, vilket är vad den ökade kostnaden beräknas vara.

facebook Twitter Email