Sommarhälsning

Hej,
Vi befinner oss mitt i sommaren och jag hoppas många av er kan njuta av sommaren trots den situation vi befinner oss i. Situationen har och fortsätter kräva mycket av oss alla, om än olika saker för oss alla. Det är bara tillsammans och med omsorg för varandra som vi kan ta oss vidare ur den situation vi nu alla befinner oss i.

Socialdemokraterna har precis som samhället i övrigt påverkats av den rådande situationen med coronaviruset och vi har varit tvungna att förändra vår verksamhet. Under våren har arbetarekommunens styrelse och kommunfullmäktigegruppen sammanträtt digitalt, och vi har arrangerat digitala träffar om facklig-politiska frågor. Men vi har också varit tvungna att tänka om när det handlar om de sammanhang när vi träffar varandra, vi har fått avstå våra fysiska möten och istället hålla oss till de digitala mötena.

När hösten kommer, efter en förhoppningsvis lång sommar, så kommer vi att börja med vår verksamhet igen. Vi kommer då att försöka anpassa oss till den situationen vi befinner oss i, vilket innebär att vi fortsatt kommer ha digitala möten. Vi har dock en förhoppning om att också kunna erbjuda människor att delta fysiskt också eftersom vi vet att det inte alltid är lätt för alla att delta digitalt. Vi kommer då att hålla avstånd till varandra. Exakt hur det blir får vi återkomma med i början av hösten.

Jag önskar er alla en härlig sommar och tillsammans ser vi till att följa rekommendationerna; håll i, håll ut, håll avstånd och håll kontakten. 

MEDLEMSMÖTEN
Vi har planerat för tre möten under året. Vår tanke var att blanda öppna möten med medlemsmsmöten, men utifrån den situation vi befinner oss i så kommer det bara att bli medlemsmöten under hösten.

Våra möten börjar kl. 18.00 och det är följande möten som är aktuella.

DatumFokus
31 augusti, obs notera att vi har bytt datum.Vi återkommer med fokus.
26 oktoberVi återkommer med fokus.
30 novemberMotioner inför partikongressen

ANDRA AKTIVITETER
Under hösten har vi också en förhoppning om att kunna erbjuda studier för den som är intresserad. Håll utkik efter inbjudningar till studier och anmäl dig om det är något som du tycker låter intressant.

Vi hoppas också att det är möjligt att erbjuda ett digitalt möte där vår riksdagsledamot Laila Naraghi presenterar regeringens budget inför nästa år. Vi återkommer med ett datum, men det kommer bli i september.

PARTIKONGRESSEN
Den 12-16 maj 2021 arrangerar Socialdemokraterna en nationell partikongress. Inför kongressen har alla medlemmar möjlighet att skriva motioner som vi på ett medlemsmöte beslutar om vi vill skicka vidare till kongressen eller inte. Genom motioner har du som medlem möjlighet att påverka den politik som vårt parti driver.

Sista dagen för att skicka in en motion är den 25 oktober. Motionen ska skickas till sap.oskarshamn@telia.com. Vill du ha hjälp och feedback på din motion så kan du skicka ett mail så försöker vi hjälpa dig. Tänk dock på att vara ute i god tid.

Till partikongressen så röstar vi tillsammans om vilka medlemmar som ska åka som ombud och företräda oss. Den som vill åka som ombud ska anmäla detta eller bli nominerad av en annan medlem. Alla som är nominerade kommer sedan föras upp på en valsedel i bokstavsordning och alla medlemmar får rösta om vilka de vill ska företräda oss.

Sista dag att nominera ombud till partikongressen är 1 november. Nomineringar skickas till sap.oskarshamn@telia.com. Alla nominerade måste vara tillfrågade.

Vänliga hälsningar
Anton Sejnehed
Ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun


facebook Twitter Email