Pressmeddelande: 31 MILJONER KRONOR TILL OSKARSHAMNS KOMMUN

Statsminister Stefan Löfven har idag presenterat en del av den socialdemokratiska regeringens budget. Statsministern presenterade satsningar på 18 miljarder kronor till regioner och kommuner vid sin presskonferens. Redan i våras gav regeringen besked om att Oskarshamns kommun skulle få ytterligare ca 23 miljoner kronor i generella statsbidrag. Nu presenteras alltså än mer satsningar på välfärden.

– Det är glädjande att regeringen nu presenterar riktigt stora satsningar på välfärden. Vi har tidigare just lyft det stora behov som finns och det är bra att vi har en regering som verkligen lyssnar. Sedan tidigare har regeringen presenterat att regioner och kommuner får 12,5 miljarder kronor i ökade stadsbidrag och nu kommer beskedet om ytterligare 18 miljarder, säger Laila Naraghi (S), riksdagsledamot.

Statsministerns besked innebär också att situationen blir betydligt bättre för kommuner och regioner inför kommande år.
– Oskarshamns kommun kommer enligt förslaget att få 13 miljoner kronor till äldreomsorg och 18 miljoner kronor i generellt bidrag och det är pengar som är mycket välkomna när vi nu planerar inför budgeten nästa år, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun.

– Regionen får också ett välbehövligt tillskott på 95 miljoner kronor till sjukvård och 71 miljoner kronor i generella bidrag. Dessa pengar kommer göra skillnad, säger Peter Wretlund (S), regionråd i Kalmar län.

– Beskedet idag visar att det spelar roll vem som styr. Vi har inför höstens budget varit tydliga med att välfärden behöver mer pengar och det levererar nu den socialdemokratiskt ledda regeringen på. Det är stor skillnad mot hur regering Reinfeldt hanterade finanskrisen, när de inte prioriterade behoven i kommuner och landsting, säger Anton Sejnehed (S), ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun.

facebook Twitter Email