Öppet brev till riksdagsledamöter från Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna i Kalmar län

Arbetsförmedlingen nedmonteras och med det försvinner statlig service och statliga jobb från Kalmar län. Det är konsekvensen av de konservativas politik i riksdagen. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna gjorde gemensam sak och beslutade i december att montera ner Arbetsförmedlingen.

Sedan Moderaternas och Kristdemokraternas budget för 2019 röstats igenom i riksdagen med stöd av Sverigedemokraterna, så har 4500 personer på Arbetsförmedlingen blivit varslade och 130 kontor hotas av nedläggning. Det är en konsekvens av att Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna röstade igenom en ogenomtänkt budget i riksdagen. En budget som vi nu ser konsekvenserna av.

I Kalmar län efterlyser vi ofta, oavsett parti, att staten borde satsa mer i vår region, både i ekonomiska termer men också i form av statlig service och statliga arbetstillfällen. Den socialdemokratiskt ledda regeringen har gjort detta bland annat genom E-hälsomyndigheten i Kalmar och ett nytt servicekontor i Vimmerby.

De konservativa partierna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna väljer istället för att satsa mer resurser i vårt län att rösta igenom en budget utan att veta dess konsekvenser. Jan R Andersson (M), Jimmy Loord (KD), Mattias Bäckström Johansson (SD) och Anne Oskarsson (SD) på vilket sätt gynnar det oss som bor i Kalmar län att Arbetsförmedlingen varslar 4500 anställda och lägger ner 130 kontor?

Enligt de uppgifter som har läckt till media under föregående vecka så hotas inte mindre än 180 kontor av nedläggning. Arbetsförmedlingen har dock dementerat uppgiften och sagt att det är 130 kontor som hotas av nedläggning. I Kalmar län hotas inte mindre än 8 kontor av nedläggning. På vilket sätt blir det bättre för oss som bor i Kalmar län att Arbetsförmedlingens kontor i Borgholm, Emmaboda, Färjestaden, Hultsfred, Mönsterås, Nybro, Oskarshamn och Vimmerby läggs ner?

Bara i Oskarshamn innebär en nedläggning av Arbetsförmedlingens kontor att drygt 40 statliga arbetstillfällen försvinner från kommunen. Konsekvenserna av ert beslut i riksdagen kommer bli stort för länets kommuner, med färre arbetstillfällen, sämre service för invånarna och näringslivet.

Jan R Andersson (M), Jimmy Loord (KD), Mattias Bäckström Johansson (SD) och Anne Oskarsson (SD) är ni nöjda med att ha röstat för en budget som riskerar att avveckla 8 av 10 arbetsförmedlingskontor i Kalmar län?

Anton Sejnehed, Ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun

Laila Naraghi, Vice ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun samt riksdagsledamot

facebook Twitter Email