Laila Naraghi

Laila Naraghi, riksdagsledamot och ledamot i Konsitutionsutskottet från Oskarshamn

Jag bor i Oskarshamn där jag också är uppvuxen. Jag föddes i Iran och kom till Oskarshamn när jag var ett halvår med min mamma och storasyster.

Efter gymnasiet studerade jag i bland annat Uppsala och St. Petersburg. Min examen är från Försvarshögskolan där jag även har jobbat på forskningscentret Crismart. Under perioden 2009-2014 arbetade jag på Olof Palmes Internationella Center i generalsekreterarens, Jens Orbacks, stab. Därefter arbetade jag fram till hösten 2016 som politisk sakkunnig hos utrikesminister Margot Wallström. Sedan september 2016 är jag riksdagsledamot.

Jag brinner för rättvisa och har i många år kämpat för en bra skola, jämställdhet och mot arbetslösheten. Alla människor är lika mycket värda och förtjänar ett gott liv! Människan ska vara fri att utvecklas som individ, råda över sitt eget liv, forma sin tillvaro efter egna önskningar och påverka det egna samhället. Denna frihet ska gälla alla. Därför är jämlikhet frihetens förutsättning. Alla – oavsett t.ex. plånbokstjocklek, kön eller hudfärg – har rätt till detta. En annan sak jag brinner för är vår hembygd och att bygden ska få chans att fortsätta utvecklas.

Du kan följa mitt arbete i riksdagen på facebook-sida: Laila Naraghi i riksdagen

Hör gärna av dig om du har några frågor.

Vänlig hälsning,

Laila

 

facebook Twitter Email